Stłuczka w Danii

• Autor wątku Autor wątku nodan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nodan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam miałem zdarzenie drogowo-parkingowe w Danii. Moje auto stało na parkingu i kierowca tira zle obliczyl promien przy cofaniu i wgniótł moje auto. OK zdarza się spisaliśmy protokół zdarzenia. Poinformował on swoją firmę ubezpieczeniową o tym fakcie. Dzwoniłem do nich ale oni odesłali mnie do ich reprezentatnta w Polsce ( w danii szkodę likwiduje się w swoim towarzystwie ubezpieczeniowym i towarzystwo rozlicza się z towarzystwem sprawcy). Reprezentantem jest Hestia. Poradzono mi abym starła się o odszkodowanie kosztów jakie poniosłem i poniosę : wizyta w polsce wycena-oględziny i zgloszenie szkody oraz pozniejsza naprawa, a takze stracone dni bracy co równa się braku wynagrodzenia z tytułu OC sprawcy. Poradzcie mi jak sformułować takie pismo

nodan napisał:
stracone dni bracy co równa się braku wynagrodzenia z tytułu OC sprawcy. Poradzcie mi jak sformułować takie pismo

Jeżeli prowadzisz działalność gospodarczą i ten pojazd jest do niej wykorzystywany to owszem. W innym przypadku to marne szanse na zwrot utraconych korzyści.

Powrót