Stoart a świetlica w ośrodku kolonijnym

• Autor wątku Autor wątku babajaga1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

babajaga1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie!
Kilka dni temu dostałem pisemko od Stoartu (piszę pisemko, bo zostało nadane niepoleconym listem, jest bez pieczątki i z adresem zwrotnym na skrzynkę pocztową) wzywające mnie do podpisania umowy.

Sprawa wygląda tak:
* w ośrodku znajduje się telewizor podpięty do "Cyfry +" - gdy ktoś chce, uruchamia go i ogląda co tam chce
* w umowach telewizor jest "ukryty" jako "możliwość korzystania ze sprzętu świetlicowego"

czy Stoart może uważać, że z powyższego uczyniłem sobie źródło dochodów i okradam właścicieli praw autorskich? Czy nie zachodzi tutaj "mieszczenie się w ramach licencji ustawowej o której mowa w art. 24 ust. 2 Prawa Autorskiego", czy też może fakt, że jest tam telewizor (w umowach kolonijnych piszę, że zapewniam "dostęp do sprzętu świetlicowego") jest już wystarczający?

Pani komisarz postraszyła mnie kontrolą - czy gdy zapukają oni do drzwi ośrodka chcąc dokonać "inspekcji" mogę wezwać ochronę i wywalić ich jak lumów którzy chcą na winiacza? Czy może to zrobić mój pracownik?

Czy w świetlicy może stać niepodłączony telewizor ("a to co jak nie telewizor?" "o przepraszam, to jest niepodłączony do prądu element wystroju pomieszczenia" :)

bardzo serdecznie dziękuje za odpowiedzi na moje pytania

edit (nie mieście się w 1szym poście): szukałem dość głęboko, trochę się dowiedziałem, przez co mam jeszcze więcej więcej pytań :D

- jak definiuje się "korzyści materialne?". Z jednej strony można powiedzieć "TV dostępny dla gości podwyższa standard hotelu. Większy standard = większa cena = większy zysk". Tylko, że nie ma mowy o podwyższaniu, bo TV jest od ładnych kilku lat w jakichkolwiek "komercyjnych noclegowniach" standardem takim samym jak WC
- czy słowa "Posiadacze urządzeń służących do odbioru dźwięku lub dźwięku i obrazu mogą za ich pomocą odbierać nadawane utwory, " obejmują sytuację, gdy telewizor stoi niewłączony aż któryś z gości sam go uruchomi i wybierze stację
- czy mogę zgłosić do STOART prośbę o wydanie listy programów telewizyjnych nadawanych na dostępnych na moim TV kanałach do których posiada ona prawa z deklaracją, że korzystając z PC uruchomię blokadę kanałów których nie wolno mi nadać (oczywiście do kontroli Inspektora)? :D
- czy STOART nie powinien przedstawić w/w listy każdej osobie, bo chyba tylko w ten sposób da się ustalić wzięte w tej chwili na moje oko z kosmosu opłaty
- a gdybym udostępniał tylko wybrane kanały? czy STOART nie powinien dowieść, że nie mogę puszczać TV trwa czy Al Jaziry, bo to łamie ich prawa?) - serio pytam, zablokowanie kanałów w C+ jest dziecinnie łatwe, a i mogę się pogodzić z dostępnym tylko CNN i kartką "Z powodu pazerności STOART nie mogą państwo oglądać Faktów na TVN" koło TV

Powrót