straz miejska-pomocy!!!

• Autor wątku Autor wątku barrakudka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

barrakudka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
na jakiej mocy prawnej straznik miejski moze wystawic mi mandat karny i punkty???mandat przyjełem ponieważ nie mialem pojecia(do pewnego czasu) o tym ze wg ustawy o ruchu drogowym nie maja takich uprawnień ,skutkiem tego jest cofniecie moich uprawnien do kierowania pojazdami,oczywiscie zostało wszczęte wobec mnie postepowanie administracyjne skutkiem czego jest ponowny egzamin,teraz nastepne pytanie dlaczego policja,wydział komunikacji wiedząc o tym ze straż miejska(czytaj straż cywilna czyli służba porządkowa mająca swoje uprawnienia oczywiście określone na własnej stronie www) akceptuje punty karne , a urząd skarbowy inkasuje forse za mandaty skoro zostały one bezprawnie nałozone?? gdzie tu jest PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ??? czy w tym kraju normalni ludzie moga na to liczyć???czy moge coś z tym zrobić???skoro są bezprawne niezgodne z ustawami ( bo ponoć w naszym kraju takie sprawy regulują ustawy a nie rozporządzenia???) to gdzie szukać pomocy???

[cytat:1wto1kiz]gdzie tu jest PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ???[/cytat:1wto1kiz]
Jeżeli faktycznie popełniłeś wykroczenie to jest to godne i sprawiedliwe.

Godne i sprawiedliwe, hm... to już nie o to chodzi. Chodzi o to co w tym przypadku można zrobić, gdzie pisać odwołania, na czym podeprzeć swoje, w sumie w tym przypadku, zażalenie. To jest dla mnie ogromny problem ponieważ w moim przypadku samochód=praca. Większość radzi, żeby walczyć, bo już wiele osób wygrało takie sprawy. Tyle tylko, że nie wiem tak dokładnie za co najpierw się zabrać. zostało już wysłane pisemko do Straży Miejskiej w Szczecinie (bo o Sz-n tu chodzi) o wyjasnienie dlaczego zostały mi naliczone punkty skoro s.m. nie ma do tego uprawnień, czekam teraz na odpowiedź. No i teraz pytanie co dalej? Czekać na odpowiedź, czy uderzać jeszcze do kogoś innego? Z góry dziękuję za pomoc.

Powrót