A
agusiacz3q
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Proszę o pomoc przy pracy magisterskiej.
Aktualnie piszę rozdział o przywracaniu kontroli granicznej na granicach wewnętrznych panstw członkowskich strefy Schengen.
Poszukuję informacji, książki, źródeł prawa, na temat powrotu do strefy.
Chodzi o sytuację, gdzie państwo będące w Schengen przywraca kontrolę np. na czas EURO a później wraca do Schengen, ponownie znosząc kontrolę, i tutaj pytanie,
jak jest to regulowane? Co musi zrobić? Jakie dokumenty ? Nie potrafię znaleźć nic oprócz art 29 Kodeksu Granicznego Schengen. Musi złożyć sprawozdanie - czy jest gdzieś to opisane w sposób bardziej szczegółowy ??? Jakiś komentarz??
Dodam, że procedurę oraz przesłanki opisałam w poprzednich podrozdziałach.
Bardzo proszę o jakąkolwiek wskazówkę co mogę zawrzeć w tym podrozdziale.
Aktualnie piszę rozdział o przywracaniu kontroli granicznej na granicach wewnętrznych panstw członkowskich strefy Schengen.
Poszukuję informacji, książki, źródeł prawa, na temat powrotu do strefy.
Chodzi o sytuację, gdzie państwo będące w Schengen przywraca kontrolę np. na czas EURO a później wraca do Schengen, ponownie znosząc kontrolę, i tutaj pytanie,
jak jest to regulowane? Co musi zrobić? Jakie dokumenty ? Nie potrafię znaleźć nic oprócz art 29 Kodeksu Granicznego Schengen. Musi złożyć sprawozdanie - czy jest gdzieś to opisane w sposób bardziej szczegółowy ??? Jakiś komentarz??
Dodam, że procedurę oraz przesłanki opisałam w poprzednich podrozdziałach.
Bardzo proszę o jakąkolwiek wskazówkę co mogę zawrzeć w tym podrozdziale.