S
solarboy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam! Mam problem. Teren osiedla na którym mieszkam objęty jest znakiem D-40 to jest "strefa zamieszkania". Czy znak ten w swym działaniu (czyli parkowanie w miejscach tylko do tego celu przeznaczonych) obejmuje również garaż podziemny znajdujący się w bloku do którego jest bezpośredni zjazd z ulicy? Czy jeżeli zatem w garażu podziemnym zaparkuję pojazd poza boksem parkingowym aczkolwiek w sposób nie utrudniający ruchu innym uczestnikom to popełniam wykroczenie?
Zarzucono mi również, że naruszam przepisy p-poż i regulamin spółdzielni. Czy Policja może ukarać mnie za naruszenie przepisów p-poż? Niby jakie to jest wykroczenie i z jakich przepisów wynika?
Z góry dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, gdyż mam sąsiada który na osiedlu poluje na źle zaparkowane pojazdy i w ostatnim czasie przerzucił się na parking podziemny znajdujący się pod budynkiem.
Pozdrawiam!
Zarzucono mi również, że naruszam przepisy p-poż i regulamin spółdzielni. Czy Policja może ukarać mnie za naruszenie przepisów p-poż? Niby jakie to jest wykroczenie i z jakich przepisów wynika?
Z góry dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, gdyż mam sąsiada który na osiedlu poluje na źle zaparkowane pojazdy i w ostatnim czasie przerzucił się na parking podziemny znajdujący się pod budynkiem.
Pozdrawiam!