Strona internetowa a prawo

• Autor wątku Autor wątku mrossa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mrossa

Witam wszystkich mam parę pytań dotyczących istnienia strony:
Strona ma charakter portalu muzycznego m.in. wyszukiwarka mp3 (mp3 nie beda na moim serwerze bedzie korzystać z bazy wrzuta.pl), sklep internetowy rozmaite katalogi np. klubów, portal społecznościowy. Portal będzie zawierał dane osobowe użytkowników tj. imie nazwisko, tel. gg itp. Pytanie co najlepiej napisać przy rejestracji użytkownika cos takiego(aby to zaznaczył ze to akceptuje?:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez spółkę x., z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. x („Administrator Danych”) moich danych osobowych przekazanych w formularzu rejestracyjnym oraz w trakcie korzystania z portalu społecznościowego x („Serwis”) w zbiorze danych Administratora Danych oraz zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zmianami) oraz Ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204, ze zmianami) w celu prawidłowego świadczenia usług określonych w Regulaminie Serwisu, jak również w celach operacyjnych i statystycznych związanych z prowadzeniem Serwisu. Oświadczam, że zostałem/am poinformowany/a o prawie dostępu do treści moich danych oraz ich poprawiania i że wszelkie dane osobowe zostały przekazane przez mnie dobrowolnie.

Co powinien zawierać Regulamin np. ktos go lamie i blokuje mu dostep do funkcji strony?

Serdecznie proszę o pomoc jak to zrobic zeby wszystko bylo zgodne z prawem zeby nikt nie "mógł sie doczepic"
Kwestia wyszukiwarki mp3 czy jest to zgodne z prawem jesli korzysta sie z zasobów ogólnie dostepnych pliki nie znajduja sie na serwerze itd

Dziekuje za odpowiedzi

A zgłasza Pan baze danych? Proszę przeczytać odpowiedz GIODO przyklejoną.

Wyszukiwarki mp3 tez były na forum poruszane.

Odpowiedzialność administratora na forum też była już poruszana... głównie ze względu na art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą telefoniczną.

Powrót