Strona na facebook

• Autor wątku Autor wątku gyzior1212
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gyzior1212

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam serdecznie, jeżeli temat w złym dziale proszę o przeniesienie.

Otóż kilka lat pracowałem pod jedną firmą, stworzyłem stronę na facebooku. Owej firmy i ją prowadziłem :). Odsszedlem z tejże pracy o do tej pory były pracodawca nie raczył odebrać ode mnie owego "fanpage". Czy jeżeli go usunę że swojego konta całkowicie to czy grozą mi jakieś konsekwencje?

gyzior1212 napisał:
... do tej pory były pracodawca nie raczył odebrać ode mnie owego "fanpage". ...
Do tej to znaczy do jakiej. ?
gyzior1212 napisał:
... Czy jeżeli go usunę że swojego konta całkowicie to czy grozą mi jakieś konsekwencje?
Dlaczego jest na Twoim a nie firmowym pracodawcy?

Cały czas mam owa stronę podpięta pod mój profil na fb.

Ponieważ Ja ja założyłem i jest cały czas podpięta pod mój profil. Były pracodawca ma też uprawnienia administratora

gyzior1212 napisał:
... Ponieważ Ja ja założyłem ...
Czy zrobiłeś to w porozumieniu z pracodawca, czy za prowadzenie otrzymywałeś jakiej wynagrodzenie? Czy wracałeś się do pracodawcy o przeniesienie/zabranie strony na firmowy profil?

Ostatnia edycja:
LeszsekS napisał:
Czy zrobiłeś to w porozumieniu z pracodawca, czy za prowadzenie otrzymywałeś jakiej wynagrodzenie? Czy wracałeś się do pracodawcy o przeniesienie/zabranie strony na firmowy profil?

Stronę założyłem w porozumieniu z pracodawcą, na jego prośbę.

Tak, podczas odejścia 4 miesiące temu informowałem, aby mnie usunął że strony. Ale nic sobie z tego nie robi do tej pory.
Nie nie pobieralem ani złotówki za prowadzenie, robiłem to dobrowolnie na jego prośbę. Byłem naiwny.

Z Twoich informacji mona wywnioskować, że prawa do strony jako utworu pracowniczego należą do pracodawcy. Wyślij tradycyjną pocztą, listem zpo, wezwanie do przeniesienia strony na konto pracodawcy, wyznacz ostateczny termin. Jeśli po przekroczeniu terminu nie zareaguje, usuń stronę.

Powrót