Strona www do oceny (legalne gry)

• Autor wątku Autor wątku starywyjadacz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

starywyjadacz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Nie znalazłem innego działu odpowiedniego dla tego typu tematu więc zakładam tutaj. Chciałbym przedstawić stronę z legalnymi grami do pobrania. Jak to możliwe, że legalne? Ponieważ zostały one wycofane ze sprzedaży i mają teraz status tzw. "abandonware". Bardzo prosiłbym o ocenę serwisu. Czy szata graficzna pasuje? Czy jest wystarczająca ilość treści opisująca gry? Jestem otwarty na krytykę

ZajebisteGry.pl

starywyjadacz napisał:
chciałbym przedstawić stronę z legalnymi grami do pobrania. Jak to możliwe, że legalne? Ponieważ zostały one wycofane ze sprzedaży i mają teraz status tzw. "abandonware".
:lol::lol::lol::lol:
starywyjadacz napisał:
Jestem otwarty na krytykę
Znajdź serwer, na którym jest strona i go fizycznie zniszcz aby pozostało jak najmniej śladów, że ta strona w ogóle istniała. To jest jednocześnie krytyka jak i dobra rada. Może jeszcze nie jest za późno...

Ostatnia edycja:
starywyjadacz napisał:
Bardzo prosiłbym o ocenę serwisu. Czy szata graficzna pasuje? Czy jest wystarczająca ilość treści opisująca gry?
Człowieku - to jest Forum Prawne!, a nie Forum Webmasterów!.

Przepraszam, ale wydaje mi się, żę nikt nie będzie oceniał szaty graficznej (i treści!) i poprawności kodu...

Takie wątki to dla mnie normalnie duży SZOK!

darecki1985 napisał:
Człowieku - to jest Forum Prawne!, a nie Forum Webmasterów!.

Przepraszam, ale wydaje mi się, żę nikt nie będzie oceniał szaty graficznej (i treści!) i poprawności kodu...

Takie wątki to dla mnie normalnie duży SZOK!

Dlaczego? :)

Wiele znaczników zdeprecjonowanych, patrząc na deklarację dokumentu powinno być <br />, a nie <br>. Nie używa się już znaczników center, bo są po prostu nieaktualne. Nie chce mi się głębiej w to wchodzić, to tak na pierwszy rzut oka.

Grafika mi się nie podoba, już lepszy byłby jakiś gustowniejszy darmowy szablon. ;)

Tak jak wspomniałem wcześniej - Forum prawne, to niestety nie to samo co Forum Webmasterów.

...wydaje mi się, że to nie tej adres.

A tak na marginesie to srona wygląda troszkę lipnie (za ciemna)

XHTML 1.0 standard W3C pisze się: <br />
HTML 4.x standard (niezalecany) W3C pisze się: <br>

World Wide Web Consortium (W3C)

Albo wpisz w google: validator w3c i sprawdź poprawność kodu (w zależności od deklaracji standardu w sekcji "head").

No to ja może bardziej merytorycznie ( zgadzając się z TSG )
To że "Ponieważ zostały one wycofane ze sprzedaży i mają teraz status tzw. "abandonware " nie znaczy że masz prawo je rozpowszechniać. Dla przykładu Jazzjackrabbit - to że nie jest w sprzedaży nie oznacza, że ktos nie jest posiadaczem praw autorskich. Znając rozpoznawalność tytułu jestem na 100% pewien że jest i może np: wznowić grę za rok w zmodernizowanej wersji ( hmmmmm.....całkiem niezły pomysł :) ). Wtedy możesz dostać tak po d... że się nie pozbierasz.
Poszukaj nieco informacji w necie na temat Quake'a na Androida. Ostatnia była awantura w temacie i było głosno.

Powrót