Studia bez dyplomu

• Autor wątku Autor wątku rafkil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafkil

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam poważny problem. W tym roku regulamin mojej uczelni się zmienił z czego nie zdawałem sobie sprawy. W związku z czym od przyszłego roku nie ma już możliwości reaktywacji na dzień obrony dlatego należy się obronić do 30.09. Niestety nie mam już takiej możliwości ponieważ następny egzamin dyplomowy ma się odbyć 15.10. Od tego roku należy się reaktywować na semestr. Niestety nie mam już takiej możliwości ponieważ swój limit wyczerpałem. Czy jest jeszcze jakaś szansa żeby uzyskać dyplom?:(

W sensie nauke zakonczyles juz jakis czas temu tylko termin obrony sobie przesuwasz co roku?
od kiedy?

Absolutorium uzyskałem w tamtym roku. W dziekanacie dowiedziałem się że nie będę miał żadnych problemów z reaktywacją co mnie uspokoiło. Po kilku miesiącach dziekanat wysłał do mnie maila z informacją że należy się reaktywować do 30.09. Niestety nie zauważyłem tej wiadomości. Gdy teraz próbowałem się reaktywować ( planowałem przystąpić do egzaminu dyplomowego 15.10 i obronić się kilka dni później dowiedziałem się o zmianach) dowiedziałem się o całej sytuacji. W dziekanacie mi powiedzieli że to już raczej koniec. Trochę mi szkoda że przez to że nie zauważyłem wiadomości nie zdobędę dyplomu.

Zastanawiałem się nad złożeniem pozwu cywilego przeciwko decyzji rektora ponieważ (moim zdaniem) prawo nie działa wstecz a uzyskując absolutorium miałem prawo do reaktywacji na dzień obrony. Już sam nie wiem co robić :(

Czy jest to możliwe i jakie mam szanse?

Powrót