Studia dzienne a dotacja z up

• Autor wątku Autor wątku MagdaBuu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MagdaBuu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, od jakiegoś czasu staram się o dotację z up. Wszystko było na dobrej drodze, wniosek złożony i przyjęty czekał na rozpatrzenie. Jednak wszystko z dotacjami zostało wstrzymane (nawet u tych co mieli już podpisywać umowy).

Myślałam że wyrobię się z wszystkim w lipcu. Planuję iść na studia dzienne na które rekrutacja trwa do 31 lipca. Boję się że stracę status bezrobotnego.

Uprzedzając pytania to będzie firma z takiej branży i taki kierunek studiów (z którego już mam sporą wiedzę) że bez problemu to pogodzę.

Więc moje pytanie brzmi:
Kiedy zostaję studentem i tracę status bezrobotnego?

Z reguły od dnia immartykulacji (przyjęcia w poczet studentów uczelni wyższej) około 1 października. Uczelnia zapewne wskaże Pani konkretną datę kiedy to nastąpi.
Czyli ma Pani jeszcze ok. 3 miesiące. Liczę, że do tej pory ukażą się akty wykonawcze do ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, które pozwolą na wznowienie programu przez urzędy pracy.

Ostatnia edycja:
Problem rozwiązał się sam. Nie mogę podejmować się studiów dziennych, jednak zaoczne już tak ale na razie mnie na to nie stać.

Powrót