P
Philippe977
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam,
Jestem aktualnie w klasie maturalnej we Francuskim liceum (dokladnie Lycee Professionnel, a więc liceum ze ściślej określonym kierunkiem, jednak matura jest ważna w takim samym stopniu jak w liceum generalnym), chciałbym się dowiedzieć czy z taką maturą mogę ubiegać się o studia na Politechnice Poznańskiej (moje miasto
). Tutaj mam możliwość kontynuowanie na uniwersytecie, ale chcę wrócić do Polski, najchętniej właśnie na PP z uwagi na to że mam blisko i kierunek mi odpowiada. Na maturze zdaję język polski jako język dodatkowy. Napisałem oczywiście już to dziekanatu, z uwagi na to że raczej nie będę miał możliwości pojawić się osobiście w Poznaniu, a we Francji zapisy na studia zamykają się w styczniu przyszłego roku.
Dziękuje niezmiernie za każdą odpowiedź i pozdrawiam!
Jestem aktualnie w klasie maturalnej we Francuskim liceum (dokladnie Lycee Professionnel, a więc liceum ze ściślej określonym kierunkiem, jednak matura jest ważna w takim samym stopniu jak w liceum generalnym), chciałbym się dowiedzieć czy z taką maturą mogę ubiegać się o studia na Politechnice Poznańskiej (moje miasto
Dziękuje niezmiernie za każdą odpowiedź i pozdrawiam!