Studia, postępowanie dyscyplinarne

• Autor wątku Autor wątku Kingoss02
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kingoss02

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, chciałabym zapytać co może mi grozić w sytuacji opisanej poniżej.
Dostałam wezwanie na rozmowę z rzecznikiem dyscyplinarnym z mojej uczelni, ponieważ wszczęto postępowanie wyjaśniające.
Wyjaśnię za co dostałam to wezwanie. Mianowicie mój rok wymyślił sobie żeby na egzaminie dziewczyna która już nie chodzi na studia ale jest na liście studentów zalogowała się na egzanim z domu, porobila zdjęcia i nam je wysłała (egzanim był na tabletach na uczelni na stronie internetowej), ktoś z sali wysłał jej prawdopodobnie przez zegarek hasło i tak się zalogowała, w drugiej turze egzaminu to samo zrobiła moja koleżanka ponieważ pytania niby były inne i wysłała mi te zdjęcia, bo tak było prościej bo mnie znała i ja wysłałam je na grupę roku. Dodam że to nie ja podałam jej hasło ponieważ byłam w 1 turze, a w drugiej było inne i ktoś inny jej je podał. Wszystko wyszło bo kontrolowali ruch na stronie i widzieli że zalogował się ktoś kogo nie ma na sali. Ta koleżanka miała rozmowę z dziekan i kierownikiem katedry i podała moje nazwisko że to mi wysłała te zdjęcia i od tamtej pory się zaczęło. Dostałam wezwanie na rozmowę z dziekan, obwinili mnie za całą sprawę, a to nawet nie był mój pomysł, ani nie ja dalam hasło, padło tylko moje nazwisko a zamieszany w to jest cały rok, mimo że wyjaśniłam dziekan jak to wyglądało, złożyła pismo do rektora o ukaranie mnie.
Stąd moje pytanie, co może dalej się wydarzyć po rozmowie z rzecznikiem, mogę za to dostać karę czy umorzy sprawę?
Bardzo mnie stresuje ta cała sytuacja, z góry dziękuję za odpowiedź

Powrót