Studia - rezygnacja z kontynuowania nauki.

• Autor wątku Autor wątku bartekf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartekf

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
na początku pragnę przywitać się bardzo serdecznie gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.

Studiowałem na uczelni wyższej na kierunku Informatyka w trybie zaocznym, niestety nie odnalazłem się w roli studenta tego kierunku i napisałem podanie o skreślenie z listy studentów. Niestety wpłaciłem z góry pieniążki za semestr II 10 lutego 2011 r gdyż był to ostateczny termin wpłaty I raty lub całości aby uzyskać znizkę( przy wpłacie z góry 2400zł, przy płatności w ratach 2600zł). 19 lutego (trakcie trwania sesji egzaminacyjnej) złożyłem wniosek o skreślenie i otrzymałem decyzję pozytywną. 22 lutego napisałem podanie o zwrot wpłaconej przeze mnie kwoty 2400zł z powodu skreślenia z listy studentów oraz tego iż nie będę kontynuował nauki w II semestrze. Otrzymałem decyzję pozytywną ale zostanie mi zwrócone tylko 75% wpłaconej kwoty. Argument który został użyty brzmi: „ Termin płatności I raty upłynął 10.02.2011 r.”
Chciałbym odwołać się od tej decyzji gdyż nie satysfakcjonuje mnie ona.

Terminy płatności to: do 20 września (semestr zimowy) oraz do 10 lutego (semestr letni).

§6 Podpunkt 5. „Uczelnia nie zwraca opłat wniesionych przez studenta za czas studiów do końca miesiąca, w którym nastąpiło wypowiedzenie umowy.”

Niestety nigdzie nie mogę znaleźć którego dokładnie dnia zaczyna się semestr II.

Czy mam szansę pisząc odwołanie?
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
Pozdrawiam
BartekF

Powrót