Studia UJK Kielce - progi

• Autor wątku Autor wątku wirrles
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wirrles

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Chciałbym zapytać czy ktoś orientuje się jak mniej więcej przedstawiają się progi punktowe dla Prawa na UJK w Kielcach. Interesuje się podjęciem studiów prawniczych jako drugi kierunek, ale niestety na maturze napisałem lepiej przedmioty ścisłe, z nimi wiąże się mój pierwszy kierunek. Chcę wiedzieć czy w ogóle opłaca się płacić opłatę rekrutacyjną. Na stronie UJK jedyne co mogę sprawdzić to to, że z moją maturą jestem zakwalifikowany do rekrutacji, ale minimum to 30% więc nie jest to zbyt miarodajne. Z góry dzięki.

UJK albo nie podaje progów, albo podaje nie do końca prawdziwe. :D Rzecz w tym, że to słaba uczelnia i wolą się nie chwalić, bo musieliby przyznać, że sa uczelnią czwartego wyboru i przyjmują jak leci. Zdarzało im się za to podawać tzw. progi z prawa i medycyny po pierwszej turze rejestracji, ale tym nie ma się co przejmować, bo to zwykła propaganda. Lokalne gazety wypuszczają wtedy artykuły sponsorowane, jaka to oblegana uczelnia i że progi po 90%. To zwykły bullshit, bo rzecz w tym, że dla kandydatów UJK to uczelnia awaryjna i z tej pierwszej tury to prawie nikt tam nie idzie. To się przesuwa tam potem piętnaście razy i jak się już wreszcie rozejdą ci, którzy dostali się gdzie indziej, to lista dochodzi w końcu do tych, którzy naprawdę chcą tam iść. I tego progu już nikt nie podaje, żeby nie było żeny. Dlatego składaj i się nie przejmuj początkowymi wynikami. W końcu wskoczysz.

wirrles napisał:
Witam. Chciałbym zapytać czy ktoś orientuje się jak mniej więcej przedstawiają się progi punktowe dla Prawa na UJK w Kielcach. Interesuje się podjęciem studiów prawniczych jako drugi kierunek, ale niestety na maturze napisałem lepiej przedmioty ścisłe, z nimi wiąże się mój pierwszy kierunek. Chcę wiedzieć czy w ogóle opłaca się płacić opłatę rekrutacyjną. Na stronie UJK jedyne co mogę sprawdzić to to, że z moją maturą jestem zakwalifikowany do rekrutacji, ale minimum to 30% więc nie jest to zbyt miarodajne. Z góry dzięki.

UJK w Kielcach około 90% całej punktacji i jesteś na wydziale.

Powrót