Studia

• Autor wątku Autor wątku AegonVI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AegonVI

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam :) Nie wiem, czy zakładam temat w dobrym dziale, ale dopiero co założyłem konto, a mam ważne pytanie.
Jestem w trakcie rekrutacji na studia. Maturę zdałem dość "typowo", nie jestem jakimś wybitnym uczniem (polski p. - 76%, ang p. - 86%, historia r. - 70% i wos r. - 58%). Chciałem się dostać na prawo. Dzisiaj były wyniki z KUL i okazało się, że jestem przyjęty :) Ale czekam jeszcze na wyniki z Uniwersytetu Rzeszowskiego.
I moje pytanie:
Gdyby na UR także mnie przyjęli gdzie polecacie mi iść? Do Rzeszowa mam bliżej, ale mniejsza z tym. Która uczelnia lepsza? Trochę też się obawiam, że sobie na tych studiach nie poradzę (niestety na wynikach z KULu widzę tylko że jestem przyjęty, nie jest napisane nawet które zająłem miejsce). Co o tym sądzicie? Proszę o porady, to dla mnie bardzo ważne! Pozdrawiam

Z tego co mi wiadomo, lepiej jakbyś poszedł na KUL. W rankingach, które możesz znaleźć w Rzeczpospolitej lub różnych portalach informacyjnych to KUL stoi na wyższej pozycji względem jakości kształcenia i zdawalności egzaminu na aplikację.

Powrót