Stypendium - dochody

• Autor wątku Autor wątku raven164
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raven164

Zbanowany
Odpowiedzi
15
jeśli dostane stypendium socjalne-studia, jak dostałem w poprzednim roku, i potem zaczne pracować w normalnej pracy(do tej pory nie pracowałem) to odbiorą mi stypendium ? (bo załużmy że jakbym podjął pracę to by przekroczyło kwote), czy oni to sprawdzają ? czy ktoś dostał nowe dochody?

http://www.stypendia.up.krakow.pl/stypendia_mag/

Moga odebrac jesli dochod przekroczy kwote 668,20zl. Tak. Uczelnie co jakis czas sprawdzaja czy Twoja sytuacja sie nie zmienila. Ty z reszta masz obowiazek poinformowac uczelnie ze podjales prace

Ostatnia edycja:
to jak będe zarabiał więcej niż 670 zł to nie dostane stypendium ?
zarabiając sam, jako samodzielenie, czyli nie dostane tak

Ostatnia edycja:
Ustawowy próg dochodu na osobę w rodzinie gwarantujący otrzymanie stypendium socjalnego wynosi 668,2 zł (netto). Oznacza to, iż studenci i doktoranci, których miesięczny dochód na osobę w rodzinie ustalony zgodnie z przepisami ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym nie przekracza 668,2 zł, mają prawo do otrzymania stypendium socjalnego w uczelni po spełnieniu ustawowych warunków oraz szczegółowych kryteriów zawartych w regulaminie ustalania wysokości, przyznawania i wypłacania świadczeń pomocy materialnej określonym przez rektora w porozumieniu z uczelnianym organem samorządu studenckiego, a w przypadku doktorantów – uczelnianym organem samorządu doktorantów.

Ponadto stypendium socjalne mogą otrzymać również studenci i doktoranci z dochodem przekraczającym tę kwotę, o ile rektor w porozumieniu z organami samorządu studenckiego i samorządu doktorantów określi wyższy próg dochodu uwzględniając możliwości funduszu pomocy materialnej dla studentów i doktorantów – maksymalnie do 1051,70zł.

no czyli gowno dostane

A mam takie pytanie, jeśli teraz w czerwcu składa się wnioski na następny rok,
to czy jeśli zaczne pracować w wakacje to sprawdzą mi to? jeśli zaczne normalną pracę w sklepie, to czy na początku roku dostane pieniądze

Czytaleś kiedykolwiek pouczenie które podpisujesz, a które jest na wniosku? masz Obowiązek poinformować o kazdej zmianie sytuacji materialnej. Potem sie sprawa wyda i co? kase trzeba bedzie oddac...poza tym stypendium socjalne jest dla najbiedniejszych.a ty majac prace już taki nie bedziesz jak przekroczysz progi uprawniające do stypendium.

tak oczywiście, bede musial poczekac ze studiami spoko

Powrót