Stypendium socjalne a poprzednie studia przez kilka miesięcy

• Autor wątku Autor wątku Onaa1998
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Onaa1998

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, obecnie jestem studentką III roku studiów jednolitych magisterskich. Od pierwszego roku pobieram stypendium socjalne (oraz dla osób niepełnosprawnych). Wnioski wypełniamy online, jest kafelek ‘czy studiowałaś na studiach’ – zawsze wybierałam ‘nie’. W tym roku dopiero coś mnie tknęło żeby zainteresować się co kryje się pod opcją ‘tak’ – trzeba podać ile lat się studiowało, na jakieś uczelni, kierunek itp., zainteresowałam się i zobaczyłam że na innych uczelniach podpisuje się oświadczenia o odpowiedzialności karnej. Przed rozpoczęciem obecnych studiów miałam epizod z zupełnie innym kierunkiem studiów (studia I stopnia), studiowałam (za dużo powiedziane) przez 3 miesiące (zostałam skreślona z listy studentów). Czas pierwszych studiów był dla mnie ciężki z wielu powodów, chciałam zapomnieć o tym wszystkim i chyba zbyt skutecznie mi się to udało, stąd przy wypełnianiu wniosków na nowej uczelni naprawdę nieświadomie zaznaczałam, że nie – nie podając tych 3 miesięcy. Proszę o pomoc co mam w tej sytuacji zrobić, tegorocznego wniosku jeszcze nie składałam.

Powrót