B
buba88
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam, staram sie o stypendium socjalne, jestem studentem zaocznym pierwszego semestru. Moj brat dwa lata temu wyjechał za granicę i został wymeldowany z mieszkania, ale niedługo ma wrócić i już teraz jest zameldowany. Czy jego dochody uzyskane za granicą będą wliczane skoro w tym okresie był wymeldowany i przebywał za granicą?
Znalazłem w info o udzielaniu stypendium coś takiego:
"Do dochodu wliczane są:
c. inne dochody niepodlegające opodatkowaniu na podstawie przepisów o podatku dochodowym od osób fizycznych wymienione enumeratywnie w art. 3 pkt 1 lit c ww. ustawy tj.:
...
– dochody uzyskiwane za granicą Rzeczypospolitej Polskiej, pomniejszone odpowiednio o zapłacone za granicą Rzeczypospolitej Polskiej: podatek dochodowy oraz składki na obowiązkowe ubezpieczenie społeczne i obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne,"
Znalazłem w info o udzielaniu stypendium coś takiego:
"Do dochodu wliczane są:
c. inne dochody niepodlegające opodatkowaniu na podstawie przepisów o podatku dochodowym od osób fizycznych wymienione enumeratywnie w art. 3 pkt 1 lit c ww. ustawy tj.:
...
– dochody uzyskiwane za granicą Rzeczypospolitej Polskiej, pomniejszone odpowiednio o zapłacone za granicą Rzeczypospolitej Polskiej: podatek dochodowy oraz składki na obowiązkowe ubezpieczenie społeczne i obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne,"