Stypendium socjalne dla osoby utrzymywanej przez jednego rodzica

• Autor wątku Autor wątku Karolina0202
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karolina0202

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, od przeszło pół roku mam ciężką sytuacje rodzinną. Nie utrzymuje kontaktu z ojcem i nie chce utrzymywac, ponieważ jest osobą niezrównoważoną psychicznie, jest bardzo niestabilny, jest szantażystą i pijawką emocjonalna i wiele razy groził mi w różnoraki sposób nawet z błahego powodu. Z tego powodu tez boje się przyjechać w swoje rodzinne strony, poniewaz mieszka blisko rodziny, z którą utrzymuje kontakt. Moi rodzice są w separacji, matka jest zameldowana ze mną pod innym adresem niz ojciec. Czy mam szanse na stypendium socjalne? Moj ojciec nie zarabia zbyt wiele z tego co sie orientuje, ledwie ponad 1000,jednak w tej sytuacji nie mam możliwości uzyskania od niego pitów. Dodam, ze mieszkam w miescie w ktorym studiuje, a nie tam, gdzie mam meldunek. Wolałabym nie isc z tym do sadu po alimenty, ponieważ jest to człowiek niebezpieczny i mógłby się mścić, a niestety nie mam zadnego dowodu jego wybrykow, rodzice tez maja separacje z zupelnie innego powodu ( x lat temu matka uciekla od ojca, jednak to ojciec zlozyl papiery i sąd uznał, ze to matka jest winna, ponieważ zostawila mnie z babcią na dluzszy czas, poniewaz nie miala warunków. Według sądu bylo równoznaczne z brakiem zainteresowania)

do stypenidium albo dochody ojca albo wyrok o alimentach. innego wyjscia brak,

Powrót