Stypendium socjalne po urlopie dziekańskim

• Autor wątku Autor wątku ewcia8850
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewcia8850

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry, przez 3 lata pobierałam stypendium socjalne na studiach stacjonarnych I stopnia ( na trzecim roku byłam na urlopie dziekanskim i w tym czasie tez otrzymywałam stypendium socjalne lecz nie w zwiekszonej kwocie). Teraz wracam na trzeci rok aby ukończyć studia. Czy mogę ubiegać się o stypendium?

Jak to się odnosi do art. 188: ,,Studentowi, który po ukończeniu jednego kierunku studiów kontynuuje naukę na drugim kierunku studiów, nie przysługuje stypendium socjalne, chyba że kontynuuje on studia po ukończeniu studiów pierwszego stopnia w celu uzyskania tytułu zawodowego magistra lub równorzędnego, jednakże nie dłużej niż przez okres trzech lat.''

Ukończyłaś już jakieś studia (pierwszego stopnia bądź jednolite magisterskie)? Na pierwszym stopniu pobieranie stypendium nie jest ograniczone czasowo. Po ukończeniu licencjatu, jeśli rozpoczęłabyś kolejny licencjat stypendium już by Ci nie przysługiwało. Przepis, który podajesz odnosi się do kontynuacji (na drugim stopniu lub jednolitych) po ukończeniu studiów pierwszego stopnia.

Powrót