stypendium socjalne

• Autor wątku Autor wątku pokoloko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pokoloko

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam, nie wiem czy zadaje to pytanie w dobrym dziale - mam nadzieję że tak, a jeśli nie to i tak proszę o pomoc
jestem studentką, w tamtym roku ukończyła jednolite studia magisterskie i przez okres ich trwania - 5 lat - pobierałam stypendium socjalne. jednocześnie w połowie tych studiów zaczęłam studiować drugi kierunek.
obecnie od października studiuję już tylko jeden kierunek i złożyłam na drugiej uczelni podanie o stypendium socjalne. wiedziałam, że studiując na dwóch kierunkach jednocześnie nie można pobierać dwóch stypendiów socjalnych, więc tego nie robiłam.
ale nie wiedziałam, że po zakończeniu studiów magisterskich jeśli nadal kontynuuje się naukę na innym kierunku to stypendium takie się nie należy. dowiedziałam się tego dopiero dziś od koleżanki i po przeczytaniu regulaminu przyznawania takiej pomocy materialnej okazało się, że to prawda. wcześniej nie czytałam regulaminu, nie sądziłam że to takie ważne,
składając w październiku podanie powiedziałam pani w dziale przyjmującym wnioski, że jedne studia już skończyłam i ona nie powiedziała, że nie mogę się ubiegać o kolejne stypendium socjalne i przyjęła mój wniosek.
nie wiem co mam teraz zrobić. przez 5 miesięcy bezprawnie, ale nieświadomie pobierałam stypendium, które jak się okazuje mi się nie należy. co mam teraz zrobić,: siedzieć cicho i się nie przejmować, bo to uczelnia powinna prawidłowo weryfikować wnioski?? czy też to ja jako student powinnam wszystkiego dopilnować?? czy zrezygnować od tego miesiąca ze stypendium - przyznać się do wszystkiego?? czy gdyby sprawa wyszła na jaw to będę musiała zwrócić pieniądze, które do tej pory otrzymałam?? bardzo proszę o pomoc

Powrót