stypendium socjalne

• Autor wątku Autor wątku andzela22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

andzela22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam Serdecznie
mam pytanie odnośnie Stypendium socjalnego na uczelni.
Moja sytuacja jest trochę inna i pani z sekretariatu nie potrafiła mi udzielić żadnej informacji (podejrzewam ,że nie wiedziała się bo była nowa).
Chciałam złożyć dokumenty o stypendium socjalne.Moi rodzice razem z bratem znajdują się za granicą i tu w PL nie rozliczają się. Ojciec posiada dom na wsi i działki do tego(wszystko jest na niego) . Nie jest prowadzone żadne gospodarstwo, nikt tam nie został. Moje pytanie brzmi czy są jakieś szanse na stypendium socjalne ?
Wynajmuje mieszkanie,sama się utrzymuje ,moje dochody są tylko z aktualnej pracy. Zupełnie nie wiem jak to wygląda w kwestii dokumentów ze strony rodziców

Byłabym bardzo wdzięczna za każdą informację

pozdrawiam!

Czy
- masz ukończone 26 lat,
- jesteś w związku małżeńskim,
- masz dziecko,
- posiadałaś stały dochód od początku 2014 roku (jeśli tak to w jakiej wysokości)?
Jeśli nie spełniasz żadnego z tych warunków, musisz podać dochody swoich rodziców. Te z zagranicy, ale także ziemię (jeśli jest ona zakwalifikowana jako gospodarstwo).

nie mam ukończone 26 lat,nie jestem w związku małżeńskim, nie mam dziecka. posiadam stały dochód ,pracuje i wynajmuje mieszkanie, natomiast z rodzicami mam kontakt, ale finansowo jestem samodzielna. zarabiam 1284 na r

Ostatnia edycja:
ziemia zakwalifikowana jest jako gospodarstwo.Byłam w sekretariacie była inna pani i powiedziała,że jeśli nie prowadzę wspólnego gospodarstwa z rodzicami (nie prowadzę ).I jeśli posiadam swój dochód to mam złożyć rozliczenie i oświadczenie, że utrzymuję się sama.

no to przy takim dochodzie stypendium nie dostaniesz.

witam, mam pytanie otóż mam dziecko, w obecnej chwili jestem na urlopie macierzyńskim, ale od kilku lat mam stały dochód z umowy o pracę, mieszkam z rodzicami- czy w takiej sytuacji muszę przedstawiać zarobki swoich rodziców do stypendium socjalnego ? chodzi tutaj o prowadzenie wspólnego gospodarstwa domowego ? jest ono wspólne w takim przypadku ?

Powrót