stypendium socjalne

• Autor wątku Autor wątku zarezerwowane
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zarezerwowane

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
czesc

zacznę od tego, ze sprawa jest trochę pogmatwana ale postaram się ja opisać jasno i czytelnie..

wraz z moja siostra jesteśmy studentami, ja na pierwszym roku ona zaczyna magisterkę. Nasza sytuacja materialna wygląda tak, ze główny dochód pochodzi z działalności rolniczej plus od trzech lat w sezonie zimowym tata pracuje jako palacz w jednostce wojskowej- przeważnie od polowy października do polowy maja.
Udaliśmy się dzisiaj do Centrum Obsługi studenta, żeby zostawić dokumenty o stypendium i 'przemiła' pani z okienka której nie pozdrawiam wyłożyła kawę na lawę. W podaniu o ponowne przeliczenie dochodu zaznaczyliśmy tylko o jego utraceniu ani słowa o jego uzyskaniu bo tak zostaliśmy poinformowani w tamtym roku przez inna babkę. Ta dzisiejsza wyskoczyła do nas, ze to jest zatajanie dochodu, ze podlega karze, zwrotowi stypendium noo i wyrzuceniu ze studiów mimo, ze wszystkie umowy, zaświadczenia były dostarczone. Śmieszna komisja chyba tez po coś jest...

Jak sytuacja wygląda ze strony prawnej? Można spać spokojnie bo ona miała gorszy dzień czy kupować piżamę do wiezienia i zbierać kasę na zwrot bo człowiek z niewiedzy nie dopisał pol linijki w podaniu?

Powrót