Suszarnia w bloku bez ogrzewania.

• Autor wątku Autor wątku Emateu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Emateu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dobry wieczór. Posiadam spory problem, ponieważ w moim bloku, na ostatnim piętrze znajduje się suszarnia bez ogrzewania z kiepską wentylacją. Sufit i ściany w niej są zapleśniałe, a w zimie mieszkańcy korzystający z niej, aby przyśpieszyć proces suszenia, otwierają okna, tym samym wychładzając pomieszczenie. Mieszkam tuż pod suszarnią. Strop pomiędzy moim mieszkaniem, a suszarnią nie jest kompletnie odizolowany. Grzejniki mam odkręcone maksymalnie, co wiąże się z ogromnymi kwotami za ogrzewanie, a mimo to w mieszkaniu ciężko jest osiągnąć 20stopni. Innym mieszkańcom oczywiście nie zależy na zamontowaniu w suszarni wspólnego ogrzewania, więc tracę na tym tylko ja. Dochodzi do tego również sprawa kondycji budynku, w ktoróm, jak wcześniej wspomniałem powstało sporo pleśni.
Co powinienem zrobić w tej sytuacji?

Co powinienem zrobić w tej sytuacji?
Załóż sobie izolację na sufit. Niestety nie widzę raczej innych opcji jak np. zmuszenie SM/WM do montażu ogrzewania, skoro pomysł ten nie ma poparcia. Tym bardziej, że samo ogrzewanie spowoduje jedynie tyle, że wszystko w środku zacznie się kisić. Trzeba by tam od razu rozważyć wentylację.

Powrót