W decyzji odmownej pisze,miedzy innymi:ze corka ma na stale orzeczenie,ale ze moj maz ma gospodarstwo 2,20 ha.przelicz.w zwiazku z tym ja podlegam obowiazkowemu ubezp,emerytalno rentowemu w Krus.Powoluja sie na art.17.ust.1ze świadcz.pielegn.wiaze sie z niepodejmowaniem zatrudnienia.....a w slowniczku pojec zawartym w art.3 punkt22w/wustawy-zatrudnienie to takze praca w gospodarstwie[cos tu pisze o rodzajach zatrudnienia;czlonkowstwa w spoldzielni kolek rolniczych,lub spoldzielni uslug rolniczych].No i powoluja sie jeszcze na Uchwale Sadu Administracyjnegoz dn.11-12-2012,że prowadzenie gospodarstwa rolnegoprzez rolnika stanowi negatywna przeslanke do przyznania świadczena pieleg.na dziecko na podstawie art,17 ust,1 W zwiazku z art.3 pkt22ust.z dn.28-11-2003 o św, rodzinnych. Wiec zgodnie z tymi przepisami Świadczenie należy Odmówić.MAm 14 dni na odwolanie do SKO.Dodam ponownie ze jestem tylko żoną rolnika i gospodarstwo jest na męża.Prosze o pomoc co zawrzec w tym odwolaniu do SKO.Pozdrawiam