świadczenie pielegnacyjne

• Autor wątku Autor wątku MałgorzataWypustek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MałgorzataWypustek

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Witam, w listopadzie 2012 r stawałam na komisje z dzieckiem niepelnosprawnym od urodzenia o ciąglasc orzeczenia i przyznanie swiadczenia pielegnacyjnego ponieważ ze względu na opiekę nad dzieckiem nie mogę podjąć pracy, na I komisji nie przyznano nam pkt.7 na "wymaga" tylko 8 , odwołałam się do wojewódzkiej komisji niestety podtrzymała opnię poprzedniego zespołu:mad: więc złożyłam sprawę do sądu,w maju 2013r byłam z dzieckiem w sądzie na badaniu u biegłego psygologa sądowego po dwóch tygodniach przyszła opinia że dziecko wymaga pomocy drugiej osoby:confused:, czy po wyroku sądu jeśli będzie orzeczenie i pkt.7 na "wymaga" mops wypłaci wyrównanie świadczenia pielegnacyjnego i za jaki okres?

witam chcialabym sie zapytac czy jezeli w tym roku a dokladnie w styczniu dostalam orzeczenie na niepelnosprawne dziecko czyli na swiadczenie pielegnacyjne a zlozylam 3lutego czy dostane wyrownanie jak na decyzji pisze ze swiadczenie przysluguje sie od lutego

patrysia2605 napisał:
witam chcialabym sie zapytac czy jezeli w tym roku a dokladnie w styczniu dostalam orzeczenie na niepelnosprawne dziecko czyli na swiadczenie pielegnacyjne a zlozylam 3lutego czy dostane wyrownanie jak na decyzji pisze ze swiadczenie przysluguje sie od lutego
jeśli nie byłaś zarejestrowana jako bezrobotna to powinnaś dostać i za styczeń i w lutym za luty

no niestety bylam zarejestrowana gdyz potrzebowalam ubezpieczenie teraz wszystko sie zgadza i rozumiem dziekuje za pomoc:)

Powrót