S
Silviax33
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 64
Synek w tym roku będzie kończył 5lat ma opózniony rozwój mowy ma problem z porozumiewaniem się wynikającej ze zdiagnozowanej afazji ruchowej przez neurologa i psychiatre stwierdzili jeszcze u niego zaburzenia si oraz nadpobudliwość... Ma duży problem z opanowaniem emocji gdy nie dostanie czego chce lub nie chce czegoś zrobić pomimo próśb zachęt i różnego rodzaju motywacji wpada w histerie rzuca butami ,kładzie się na podłogę , płacze i krzyczy, jest dzieckiem nadpobudliwym nie potrafi długo usiedzieć w jednym miejscu, Z informacji wychowawczyni z przedszkola wiem że ogólnie jest grzecznym dzieckiem i słucha poleceń zależy od dnia czasem bawi się z dziećmi w grupie czasem woli pobawić się sam ale jeśli ma mieć zajecia logopedą to zaczyna się już histeria nie chce współpracować oprucz przedszkola chodzimy na WWR rehabilitacje , logopedę i psycholog ale narazie brak poprawy neurolog nas teraz kieruje na EEG w śnie... W przedszkolu z powodu tej mowy bo bardzo mało mówi więcej w języku dziecięcym po swojemu gdzie tylko ja go rozumie zaproponowało bym zrobiła mu orzeczenie o niepełnosprawności by dostał w przedszkolu więcej pomocy wszystko już mam naszykowane i w tym tyg zaniosę chciałam zapytać czy z powodu Afazji można postarać się o świadczenie pielegnacyjne ? ponieważ nie mam jak iść do pracy bo często z nim jedze po specjalistów i jest trudnym dzieckiem i nie mam nikogo by mi mogł z młodym zostać