C
Cyo15092
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Cześć. Wygrałem z moim byłym pracodawcą w Sadzie Pracy wyrok prawomocny zobowiązuje go do wydania mi świadectwa pracy z adnotacja "rozwiązaniu stosunku pracy przez pracownika bez zachowania okresu wypowiedzenia na podstawie art. 55$1(1)k.p.". Pracodawca mimo wyroku sądu nie wydawał mi świadectwa dopiero jak zawiadomiłem PIP i tak mi sie wydaje ze gdy dostał informacje o nadchodzącej kontroli to wydał błędne świadectwo ponieważ podał art.30. par.1 pkt 2, ale i tak został ukarany przez inspektora. I teraz wiem ze aby
iść z nim znowu do sadu to musze najpierw wysłać mu wniosek o sprostowanie świadectwa pracy. Istnieje może jakaś inna droga ze względu na fakt ze zapadł wyrok który mówi żeby podać w świadectwie informacje A,B,C,D a pracodawca i tak podaje E,F,G,H żeby go podać do sadu od razu bez tego wniosku o sprostowanie
iść z nim znowu do sadu to musze najpierw wysłać mu wniosek o sprostowanie świadectwa pracy. Istnieje może jakaś inna droga ze względu na fakt ze zapadł wyrok który mówi żeby podać w świadectwie informacje A,B,C,D a pracodawca i tak podaje E,F,G,H żeby go podać do sadu od razu bez tego wniosku o sprostowanie