Świadectwo pracy

• Autor wątku Autor wątku Fiiga87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fiiga87

Użytkownik
Odpowiedzi
89
Koniec września skończyła mi się umowa o pracę. Zwolniono mnie redukcja etatu. Skroconk okres wypowiedzenia z 3 do 1 miesiąca. W wypowiedzeniu mam napisane że dostanę odszkodowanie za 2 miesiące skrocony okres wypowiedzenia oraz że dostanę odprawę bo przepracowalam 8 lat.
W świadectwie pisze ze wypłacono odszkodowanie za okres 1.10 do 30.11 nic nie mam jeszcze.
I czy musi pisać w świadectwie że dostanę odprawę?
Piszę również że wykorzystzlam 20 dni urlopu czy musi pisać że wypłaca mi za 6 dni urlopu ?

Wyplata jest kolo 10.
Sprzeczne są informacje w internecie odnośnie odszkodowania za skrocony okres wypowiedzenia tzn piszą, że powinno być ono wypłacone ostatniego dnia pracy, czyli w moim wypadku 30 wrzesień.

Powinno. Tak samo jak ekwiwalent za urlop itd w praktyce firmy wypłacają zawsze wtedy kiedy było normalnie wynagrodzenie.

Czyli mam się spodziewać ekwiwalentu i odszkodowania oraz odprawy w dniu wypłaty?

Tak, wszystkie należne świadczenia o których piszesz powinnaś otrzymać razem z wypłatą wynagrodzenia za pracę.

Wanda67 napisał:
Tak, wszystkie należne świadczenia o których piszesz powinnaś otrzymać razem z wypłatą wynagrodzenia za pracę.

Otrzymałam pieniadze ale jak dojść czy dobrze ?

My nie dojdziemy = idź i dopytaj , poproś o pasek albo dokumentacje na podstawie której obliczono wszystkie składniki wynagrodzenia jakie otrzymałaś

Powrót