E
eRZet993
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Czy osobą na stażu również przysługuje jeden dzień wolny za święto które wypada w Sobotę (1 listopad)?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ale jak to jest konkretnie uregulowane wewnętrznie u pracodawcy? Pracownicy mają jeden dodatkowy wspólny dzień wolnego, w który firma jak zamknięta, czy też każdy może w odebrać ten dzień dobrowolnie w danym przedziale czasu?eRZet993 napisał:Z tego co mówili pracownicy mają za ten dzień, dzień wolny do wybrania.
hak89 napisał:Jeżeli jest tak cały zakład pracy ma dzień wolny np. wigilię tak jak jest u mnie to tobie też przysługuje wolne i stypendium.
Jeżeli pracownicy mogą sobie ten dzień wybrać np. 2 Maj, dzień po Bożym Ciele tak jak było u mnie za jakieś poprzednie święto to stażyście nie przysługuje, ponieważ nie podlegasz pod Kodeks Cywilny - nie masz nawiązanego stosunku pracy.
W tym dniu cały zakład pracy ma wolne?mikapi napisał:A ja mam już ustalony dzień wolny za 1 listopada
Kosssz napisał:W tym dniu cały zakład pracy ma wolne?
Czyli nie ma dnia całkowicie wolnego od pracy, w którym firma byłaby zamknięta.mikapi napisał:do wyboru maja 3 lub 10 wolne