E
Eternal Oblivion
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 42
Dzien dobry,
miał ktoś może taką sytuację? Kupiłem auto, nie zdaze go przerejestrować na siebie przed wyjazdem za granicę, dlatego będę jechać z dowodem rejestracyjnym z danymi sprzedawcy (dealer marki). Czy to może rodzić problemy z ubezpieczeniem za granicą? W OWU znalazłem jedynie fragment pokrewny temu zagadnieniu w postaci:
"AC nie są objęte szkody: 5) powstałe podczas kierowania pojazdem niezarejestrowanym
lub pojazdem nieposiadającym ważnego dowodu rejestracyjnego
lub ważnego badania technicznego, jeżeli w odniesieniu
do tego pojazdu obowiązuje wymóg rejestracji lub dokonywania
okresowych badań technicznych, a stan techniczny pojazdu miał
wpływ na zajście wypadku ubezpieczeniowego;"
Tutaj nie wiem jak rozumieć "ważny dowód rejestracyjny", bo przecież przegląd jest aktualny, tylko dane właściciela się zmieniły.
Będę wdzieczny za porady.
Polisy OC/AC są wykupione na moje dane, świeżo po zakupie auta, od razu u dealera.
miał ktoś może taką sytuację? Kupiłem auto, nie zdaze go przerejestrować na siebie przed wyjazdem za granicę, dlatego będę jechać z dowodem rejestracyjnym z danymi sprzedawcy (dealer marki). Czy to może rodzić problemy z ubezpieczeniem za granicą? W OWU znalazłem jedynie fragment pokrewny temu zagadnieniu w postaci:
"AC nie są objęte szkody: 5) powstałe podczas kierowania pojazdem niezarejestrowanym
lub pojazdem nieposiadającym ważnego dowodu rejestracyjnego
lub ważnego badania technicznego, jeżeli w odniesieniu
do tego pojazdu obowiązuje wymóg rejestracji lub dokonywania
okresowych badań technicznych, a stan techniczny pojazdu miał
wpływ na zajście wypadku ubezpieczeniowego;"
Tutaj nie wiem jak rozumieć "ważny dowód rejestracyjny", bo przecież przegląd jest aktualny, tylko dane właściciela się zmieniły.
Będę wdzieczny za porady.
Polisy OC/AC są wykupione na moje dane, świeżo po zakupie auta, od razu u dealera.