Sytuacja w pracy - co byście zrobili na moim miejscu

• Autor wątku Autor wątku Metajabol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Metajabol

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam. Ciężka sprawa. Pracuję na stałe jako inżynier projektant w mikro firmie. Czas pracy nienormowany. W nocy z czwartku na piątek mój tata trafił do szpitala na OIOM w stanie ciężkim. Poinformowałem szefa że biorę wolne i nie wiem kiedy będę - dam znać. Z racji że biegałem z mokrą głową w środku nocy - rozchorowałem się na anginę ropną. W poniedziałek dostałem antybiotyk i L4. A teraz szok. Na stronie urzędu pracy zobaczyłem (szukam pracy dla mojej dziewczyny) że jest ogłoszenie na moje stanowisko właśnie od poniedziałku - wczoraj!!! Dzień rozpoczęcia pracy 01.11.2014. Wiem że to jest na moje miejsce na 200%, bo tam nas jest kilka osób i jeden projektant wystarcza w zupełności, wręcz czasem dla mnie zleceń nie było za dużo. Teraz zastanowiły mnie słowa szefa gdy mnie 1,5 roku przyjmował - że wywalił poprzedniego projektanta, bo on nie chciał na chorobowym robić projektu.
Najlepsze że dziś dzwoni szef, że kiedy mi się to chorobowe kończy, bo jest kupa roboty i jestem potrzebny, bo są sprawy które tylko ja potrafię zrobić.

Co byście zrobili na moim miejscu?

Obecnie jestem chory, mam gorączkę. Do poniedziałku myślę że to zwalczę. Mój tato umiera. Nie mam kogo się o radę spytać.

Mam duże obawy że pójdę do pracy tylko po to by mógł mnie zwolnić. Mam depresję już chyba.

No to nie tak latwo bedzie ciebie zwolnic. Narazie nie masz co gdybac tylko idz i najwyzej nam powiesz co wymyslil pracodawca.

Powrót