C
carcenter
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Dzień dobry.
Dziękuje bardzo za przyjęcie do szanownej grupy.
Bardzo proszę o poradę osoby które znają się na sprawach odszkodowań komunikacyjnych.
Mam problem w odzyskaniu pieniędzy za najem pojazdu zastępczego od HDI Warta
Szkoda całkowita, wypłata odszkodowania po 160 dniach
szkoda z dnia 17.07.2018
Wypłata na konto 21.12.2018
Sprawca nie przyjął mandatu i sprawa wylądowała w sądzie, sprawca przegrał, zostało wypłacone odszkodowanie, do kiedy osoba poszkodowana ma prawo korzystać z pojazdu zastępczego?
Nadmienie iż auto zastępcze osobie poszkodowanej jest niezbędne na dojazdy do pracy gdyż pracuje w miejscu gdzie nie ma możliwości dojazdu komunikacją miejską, oraz praca którą wykonuje mój klient jest patrolowanie autostrad i w każdej chwili może być wezwany do pracy (dyżur) HDI Warta uznała wysokość zwrotu na 3060zł.....
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Rafał.
Dziękuje bardzo za przyjęcie do szanownej grupy.
Bardzo proszę o poradę osoby które znają się na sprawach odszkodowań komunikacyjnych.
Mam problem w odzyskaniu pieniędzy za najem pojazdu zastępczego od HDI Warta
Szkoda całkowita, wypłata odszkodowania po 160 dniach
szkoda z dnia 17.07.2018
Wypłata na konto 21.12.2018
Sprawca nie przyjął mandatu i sprawa wylądowała w sądzie, sprawca przegrał, zostało wypłacone odszkodowanie, do kiedy osoba poszkodowana ma prawo korzystać z pojazdu zastępczego?
Nadmienie iż auto zastępcze osobie poszkodowanej jest niezbędne na dojazdy do pracy gdyż pracuje w miejscu gdzie nie ma możliwości dojazdu komunikacją miejską, oraz praca którą wykonuje mój klient jest patrolowanie autostrad i w każdej chwili może być wezwany do pracy (dyżur) HDI Warta uznała wysokość zwrotu na 3060zł.....
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Rafał.