szkoda na aucie i odmowa uznania koszów dojazdu

• Autor wątku Autor wątku Artnika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Artnika

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
W moje auto uderzył samochód wgniatając mi tylny zderzak. Firma ubezpieczniowa zaproponowała śmiesznie niskie odszkodowanie.
Chciałąm zeby mój samochód był naprawiany w autoryzowanym serwisie, gdyż to względnie nowe auto kupione w salnonie BMW.
Ponieważ wybrałam do naprawy salon dalej położony niż najbliższy mojego miejsca zamieszkania o około 90 km odmawiają mi wypłaty koszów związanych z moim dojazdem do autoryzowanego warsztatu mechanicznego jako nieuzasadniony. Wybrałam ten salon ponieważ mam do tego serwisu zaufanie jako profesjonbalego i tam też sewisuję swoje auto. Niby mam wybór ,ale go nie mam., bo jest mi coś narzucane. Mogę sama, wybrać, ale jak wybiorę jest kwestionowane. Jako osoba poszkodowana wogóle chyba nie powinnam być obciązana żadnymi kosztami, nie dość, że poniosłam koszty paliwa, to jeszcze czas spędzony w samochodzie. Raz na oględziny auta, bo serwis nie dojeżdża - trzeba dojechać samamu, potem dostarczyć auto do naprawyi je odebrać. Nie byłoby tego gdyby nie powstała szkoda i teraz jeszcze odmawia mi sie wypłaty kosztów z tym zwiazanych. Czy tak można?

Powrót