Szkoła - łączenie 2 klas.

• Autor wątku Autor wątku Zikk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zikk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam serdecznie!

Jako iż forum posiada wielu aktywnych i z pewnością mądrych użytkowników postanowiłem opisać sytuację, która jest dla nas "smutna". Dla nas, czyli klasy ponad gimnazjalnej (obecnie 2 technikum). Jak wiadomo wakacje za tydzień. Nasza skromna klasa liczy sobie 16 uczniów. Wiadomo już na 100%, że jeden "niestety" zostanie...przejdzie jedynie z ławki do ławki. Dobrze, przejdę do sedna sprawy. Najprawdopodobniej zostaniemy połączeni z inną klasą ponieważ minimalna liczba uczniów w klasie to 16. Teraz nas będzie 15. My nie chcemy aby nas łączyli. Chodzimy razem do klasy 2 lata i jesteśmy bardzo zżyci, zgrani. Myśleliśmy nad pismem do ...? Dyrektor nie ustala czy klasa ma być łączona cz nie. Do kogo najlepiej napisać prośbę czy coś? Co mamy w niej napisać? Co może mieć największy wpływ na "nie"łączenie nas? Liczę na licznie wypowiedzi. Pozdrawiam!

Obawiam się, że pisanie nawet i do samego Papieża nic Wam nie da.
Minister Edukacji ma ważniejsze sprawy na głowie: wymyśla bowiem w tej chwili kolejną durną reformę w stylu pomysłu o przejściu do następnej klasy z dwoma pałami, także pierdołami się nie zajmuje :]

To nie jest pierdoła :D A co by było, gdyby ktoś pod wpływem presji z tego powodu się powiesił?:)

Zikk napisał:
Jako iż forum posiada wielu aktywnych i z pewnością mądrych użytkowników postanowiłem opisać sytuację, która jest dla nas "smutna". Dla nas, czyli klasy ponad gimnazjalnej (obecnie 2 technikum). Jak wiadomo wakacje za tydzień. Nasza skromna klasa liczy sobie 16 uczniów. Wiadomo już na 100%, że jeden "niestety" zostanie...przejdzie jedynie z ławki do ławki. Dobrze, przejdę do sedna sprawy. Najprawdopodobniej zostaniemy połączeni z inną klasą ponieważ minimalna liczba uczniów w klasie to 16. Teraz nas będzie 15. My nie chcemy aby nas łączyli. Chodzimy razem do klasy 2 lata i jesteśmy bardzo zżyci, zgrani. Myśleliśmy nad pismem do ...? Dyrektor nie ustala czy klasa ma być łączona cz nie. Do kogo najlepiej napisać prośbę czy coś? Co mamy w niej napisać? Co może mieć największy wpływ na "nie"łączenie nas? Liczę na licznie wypowiedzi. Pozdrawiam!
http://www.men.gov.pl napisał:
Kwestia ustalenia maksymalnej i minimalnej liczby uczniów w oddziałach szkolnych pozostaje w kompetencjach organu prowadzącego szkołę lub placówkę.
Wszystko w temacie.

Zikk napisał:
To nie jest pierdoła :D A co by było, gdyby ktoś pod wpływem presji z tego powodu się powiesił?:)
nic - rodzice opłakiwali by głupotę dziecka...

kogo obchodzi to że ktoś nie zdał i łączą wam klasę?
szkoła publiczna nie jest szkołą prywatną a w klasie mniej niż 16 uczniów w szkole publicznej być nie może (musiała by się zrobić klasa prywatna w której to wasi rodzine płaciliby nauczycielom)

i tyle.

Powiem jedno. Dorośnijcie do tego forum i potem udawajcie profesorków :) Do zamknięcia.

@Zikk, może niektórzy userzy odpowiedzieli żartobliwie,ale zgodnie z prawdą. Łączenie klas nie jest niczym niezgodnym z prawem.

PS.
Chyba lepiej żartować,nić być "bucem" ? ;)

pudica napisał:
Chyba lepiej żartować,nić być "bucem" ? ;)

ja bym zaskarżył do strasburga ew. z dyrektorem bym się sądził, najlepiej samosąd w sensie że flaszka i pijemy, wiesz ten kto ma flaszke zawsze wygrywa.

Zikk napisał:

ironia mój drogi :]
A co do powieszenia.. Będzie Was wtedy 14-stu więc jeszcze gorzej, także wieszać się nie radzę :)
Wiem, że to dla Was tragedia takie łączenie, ale wierzcie mi będziecie mieli kiedyś większe problemy! Nas też połączyli i trzeba było się do tego przyzwyczaić.. A zresztą zaraz pewnie będziecie zmieniać szkoły, minie szybciej niż się obejrzycie...

Powrót