Szkoła na "Ucherce"

• Autor wątku Autor wątku krzykawka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzykawka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam wszystkich! Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was miał styczność z ZK i szkołą w Uchercach Mineralnych? Proszę o jakie kolwiek informacje. Wszystko jest dla mnie istotne:) Pozdrawiam

Praktycznie wszystko, ponieważ mój chce pisać o przeniesienie tam. Czy faktycznie są tam dobre warunki, jak często są widzenia, jaka atmosfera, jak ze szkołą i czy jest problem z przepustkami??? dzięki za zainteresowanie

Warunki są dobre. Ogólnie chłopaki mają tam straszny luz. Cele całą dobę otwarte tylko po 22 nie wolno z nich wychodzić ale nie zamykają. Można dzwonić po kilka razy dziennie, ale zależy to też od zmiany. Ogólnie jest ok. Ja raz tylko byłam pod bramą i powiem szczerze że nie wygląda to na więzienie. Dookoła siatka nie ma murów. Z przepustkami nie ma problemów chyba że ktoś grypsuje. Kiedyś było tak że każdy wychodził a później kazali podpisywać program i grypsujący przestali wychodzić a jak Twój nie grypsuje to przepustki będzie miał na bank. Poza terenem ZK jest boisko na którym odbywają się mecze i więźniowie mogą tam wychodzić (oczywiście ze strażnikami). Popytam jeszcze męża szczegółów i napiszę on spędził tam ponad 2 lata.
Widzenia nie wiem jak są bo jeszcze wtedy nie znałam męża jak tam był ale kolegi się zapytam bo do tej pory mogło się pozmieniać coś (mąż wyszedł w 2004 roku)

Powrót