R
renaultclio
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 99
Zapisałem się w listopadzie na test niemieckiego Telc B2. Termin egzaminu był przewidziany na 16.01.2021. Na stronie internetowej była informacja, że test kosztuje 50 euro. Wpłaciłem przez paypal. Następnie po kilku dniach dostałem telefon, że test kosztuje 180 euro i mam dopłacić. Jako, że nie byłem pewny czy egzamin się odbędzie ze względu na wirusa nie dopłacałem. 7 stycznia 2021 skontaktowałem się mailowo, ze szkołą z zapytaniem, czy test 16.01.2021 się odbędzie. Otrzymałem odpowiedź, laut unseren Daten bezogen, konnten wir Sie für die telc B2 Prüfung am 16.01.2021 nicht anmelden, was wir Ihnen auch am 23.11.2020 telefonisch mitgeteilt haben.
Sie haben für die Prüfung nur 50,00 € bezahlt. Dies beträgt nur die Anmeldungsgebühren. Die telc B2 Prüfung kostet insgesamt 180,00 €. Als wir Ihnen diese Informationen telefonisch mitteilten, haben Sie sich nicht mehr bei uns gemeldet.
Szkoła nie chce zapisać na inny termin, nawet jeśli dopłacę, ani zwrócić tych 50 euro, które zapłaciłem.
Sie haben für die Prüfung nur 50,00 € bezahlt. Dies beträgt nur die Anmeldungsgebühren. Die telc B2 Prüfung kostet insgesamt 180,00 €. Als wir Ihnen diese Informationen telefonisch mitteilten, haben Sie sich nicht mehr bei uns gemeldet.
Szkoła nie chce zapisać na inny termin, nawet jeśli dopłacę, ani zwrócić tych 50 euro, które zapłaciłem.