Szkoła

• Autor wątku Autor wątku vorex4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vorex4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Cześć, jest to banalne pytanie ale chce się upewnić, otóż miałem dziś taką sytuację, że zaczyna się lekcja, jest sprawdzian, a nauczyciel podchodzi do każdego i zabiera telefon mimo że nikt nie korzystał z telefonu, po prostu wymyslił sobie zasadę, że oddajesz telefon albo nie da sprawdzianu, taki deal z nim, tel albo sprawdzian, nawet jak z niego nie korzystasz, śmieszne trochę

Dodam ze jest to 4 technikum i jesteśmy pełnoletni

Regand napisał:
Masz jakies pytanie?
Zapewne takie czy może nauczyciela wsadzić do ZK.
Napiszę tak, według mnie działanie nauczyciela nosi znamię niskiej szkodliwości społecznej, bo przecież nie kradnie ani nie przywłaszcza sobie tych telefonów. Co sprawia, że czyn nie jest przestępstwem. Pomijam fakt, że wiele regulaminów szkolnych zabrania wręcz zabierania telefonów do szkoły. @vorex4, co mówi na ten temat regulamin w twojej szkole ?

Mówi, że nie można "używać" a jak jest w kieszeni to chyba nie używam :D, nie bd z tego robił problemów ale dziwne zachowanie telefon albo sprawdzian, ja nie chce dawać go do koszyka w którym on te telefony trzyma poniważ wszystkie leża na sobie i nie chce aby sie uszkodził w jakiś sposób

jeśkli pytasz czy facet popełnia przestępstwo - to - nie popełnia...:P

Powrót