Szkolenia z Urzędu Pracy

• Autor wątku Autor wątku malutka_654
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malutka_654

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Jestem po raz pierwszy na forum. Chciałabym zapytać o szkolenia z UP. Chcę wybrać sobie indywidualnie szkolenia, które są zgodne z moimi zainteresowaniami i zawodem w przyszłości (uczę się jeszcze). Stąd moje pytanie brzmi: Na jaki okres musi zatrudnić mnie pracodawca? Na jaki rodzaj umowy? Jakie koszta poniesie w wyniku zatrudnienia mnie (zusy i te sprawy)? W jakim przypadku nie zatrudniając mnie jest w stanie ominąć ponoszenie kosztów szkolenia?

Pozdrawiam

malutka_654 napisał:
Na jaki okres musi zatrudnić mnie pracodawca? Na jaki rodzaj umowy? Jakie koszta poniesie w wyniku zatrudnienia mnie (zusy i te sprawy)?
To nie są pytania do rozstrzygnięcia na forum, a bezpośrednio do twojego PUP, zatem to jego należy pytać. Rodzaj umowy po szkoleniu nie jest regulowany powszechnie i każdy PUP reguluje tę sprawę indywidualnie. Koszty zależą od rodzaju umowy, ilości godzin/wymiaru etatu itd.
malutka_654 napisał:
W jakim przypadku nie zatrudniając mnie jest w stanie ominąć ponoszenie kosztów szkolenia?
Na tym forum nie udzielamy porad jak ominąć prawo czy wykręcić się od zaciągniętych zobowiązań.

Powrót