Szkolenie inwidualne z pup

• Autor wątku Autor wątku Ree
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Ree

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam jestem nowy na forum po poszukiwaniu nie znalazłem odpowiedzi:( Jestem osoba zarejestrowana na bezrobociu i chciałbym skorzystać z możliwości szkolenia indywidualnego chodzi dokładnie o kurs na koparko ładwarke znalazłem już szkołę która wspiera kursy dla bezrobotnych. Lecz pani w urzędzie oświadczyła mi ze bez zaświadczenia o pozyskaniu pracy po odbyciu kursu nie ma szans na sfinansowania tego szkolenia.I teraz pytania czy to prawda ze nie moge udać się na taki kurs bez tego zaświadczenia a jeśli nie co musze zrobić żeby urząd rozpatrzył moja prośbę

Ree napisał:
I teraz pytania czy to prawda ze nie moge udać się na taki kurs bez tego zaświadczenia a jeśli nie co musze zrobić żeby urząd rozpatrzył moja prośbę
Musisz uprawdopodobnić podjęcie zatrudnienia po odbyciu takiego kursu. Skierowanie na szkolenie z PUP musi mieć konkretny cel, dlatego PUP wymaga takiego dokumentu. Finansowanie szkolenia przez PUP, które nie skutkuje podjęciem pracy jest sprzeczne z zasadą celowości wydatkowania środków publicznych określoną w ustawie o finansach publicznych.

Ostatnia edycja:
Powrót