Szukam osob pokrzywdzonych przez Garmond Ltd!

• Autor wątku Autor wątku piotr f.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotr f.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Szukam osob ktore zawarly umowe z firma kolporterska Garmond Ltd i w wyniku braku wplat na rzecz Garmond zostaly obarczone odsetkami umownymi 1% dziennie. Ja mam taka sytacje- z 3500zl dlugu zostaly mi naliczone odsetki w kwocie 24tys zl!!!! sprawa sie nadal toczy w sadzie. Sad wydal nakaz zaplaty wraz z odsetkami ustawowymi,a po "interwencji" adwokata firmy Garmond zmieniono zapis ustawowe na umowne,tlumaczac to OCZYWISTA OMYLKA...
Prosze o kontakt

też garmond

Też mam z nimi problem mi naliczyli 0,3 procent za dzień jako umowne czy jest jakaś granica odsetek??

garmond

po jakim czasie dostał Pan wezwanie do zapłaty? W moim przypadku był to rok kiedy odsetki wyniosły 108 procent zaległości.Wygląda to na celowe działanie w celu wyłudzenia większej kasy. jak znajdziemy więcej osób możemy założyć sprawę w celu udowodnienia działania z opóżnieniem celowo aby zarobic na odsetkach!!!!!!

Teoretycznie można skutecznie zastrzec takie odsetki jako karę za niewykonanie zobowiązania o charakterze pieniężnym ponieważ "górna granica odsetek" czy też "ustawa antylichwiarska" odnosi się jedynie do przepisów mówiących o korzystaniu z cudzego kapitału.

Jednakże można i należy walczyć w tej sprawie, zaś bogate orzecznictwo SN pozwala mieć dużą nadzieję na końcowy sukces.

Skoro został wydany nakaz a następnie sprostowany należy koniecznie zażalić się na to. O ile jeszcze nie jest za późno.

od nakazu zaplaty można wnieść sprzeciw w terminie 2 tygodni, więc już zapewne po ptakach. jeśli nie wniósł pan sprzeciwu to nakaz uprawomocnił się, a po nadaniu na niego kaluzuli wykonalności sprawa może być skierowana do komornika...

Powrót