T - MOBILE nie chce zwrócić środków z nadpłaty

• Autor wątku Autor wątku Zunlicht
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zunlicht

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Prosił bym o pomoc w następującej sprawie.
Podpisałem z T - Mobile aneks przedłużający umowę i odebrałem telefon od kuriera. Po przeczytaniu dokładnie dokumentów stwierdziłem że umowa powinna być na 24 m-ce a jest na 36m-cy. W wyznaczonym terminie wypełniłem formularz odstąpienia od umowy aneksu oraz podałem konto do zwrotu środków za telefon - dokument z dnia 08.11.2016r. T - Mobile otrzymał przesyłkę zwrotną i dokumenty dnia 10.11.2016r.
Do dnia dzisiejszego tj. 07.01.2017r nie dostałem zwrotu środków które mam nadpłacone na koncie. W miedzy czasie wielokrotnie się kontaktowałem z t-mobile telefonicznie i mailowe aby zwrócili mi środki jakie mam nadpłacone. Dostawałem informacje że dyspozycja przelewu środków jest przyjęta do realizacji i dostane zwrot w ciągu 4 dni roboczych. Środków nie dostałem za to sieć z tych środków reguluje sobie bieżące faktury (które dostaje za kolejne miesiące) chociaż mam polecenie zapłaty i na fakturach jest napisane że będą realizowane za pośrednictwem polecenia zapłaty.

Jestem już zmęczony pisaniem i dzwonieniem i mam pytanie czy mogę wytoczyć sieci sprawę w sadzie o zwrot środków, przetrzymują je bezkarnie i się z nich kredytują.
Prosił bym o informacje czy sprawę zgłosić lepiej do sądu czy do jakiejś innej instytucji. Mam wszystkie maile i nagrane rozmów z pracownikami T-mobile.

Powrót