T-mobile świadome wprowadzanie klienta w błąd ?

• Autor wątku Autor wątku danioo94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

danioo94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam. Od wczoraj jestem "klientem" tej sieci konkretnie usługa internetowa "relax" czyli 39,99 zł za 50gb na miesiąc (oficjalna oferta z ich strony). Umowa zawarta na odległość dziś kurier przywiózł sprzęt router Huawei dokonałem pierwszej wpłaty 49 zł. Jakie było moje zdziwienie gdy w stosie papierków zobaczyłem sekcje raty za sprzęt (25 rat) pierwsza dziś reszta 24x30 zł. Konsultantka na infolinii w trakcie składania zamówienia po moim podwójnym zapytaniu, gdzie nawet przytoczyłem przykład sieci Plus, gdzie jest opłata internetowa+rata za sprzęt np 15 zł. Powiedziała mi dość wyraźnie ze 40 zł na miesiąc żadnych rat za sprzęt, sprzęt jest mój na własność, a z tej umowy (regulaminu) wnioskuje zupełnie coś innego. Czy to jest świadome wprowadzanie w błąd. czy ja nie umiem czytać regulaminów. Żałuje tylko ze nie zapisałem nazwiska tej pani, bo znając życie i tak rozmowa "zaginie", choć nadal mam 14 dni na zwrot, ale najpierw chciałem sie zapytać Was jak to właściwie jest czy będę płacił tylko te 40 zł czy 40zł za usługę plus 30 zł za sprzęt, bo do konsultantów z infolinii straciłem już zaufanie. Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam

Zasada jest taka, najpierw czytasz potem podpisujesz, nie odwrotnie. Ile będziesz płacił, masz w umowie. Co do odstąpienia już wiesz.
Porada, przeczytać, przemyśleć, podjąć decyzję co do kontynuowania, czy odstąpienia.

Zerknęłam z ciekawości na regulamin promocji o której napisałeś i z tego co widzę wszystko jest w porządku. Twój abonament miesięcznie będzie wynosić 39,99. To 30 zł którym piszesz to faktycznie rata za sprzęt, bo twój abonament przez 24 miesiące będzie wynosić 9,99 plus rata za sprzęt (wynika to z regulaminu). W ten sposób faktycznie po upływie umowy modem stanie się twoją własnością. Przeczytaj uważnie tabelkę opłat zawartą w regulaminie :-)

Powrót