t***t.net - licencja a tworzenie stron internetowych

• Autor wątku Autor wątku jedrekmistrz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jedrekmistrz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, zajmuję się tworzeniem stron internetowych, założyłem niedawno działalność gospodarczą. Ciekawi mnie temat themeforest.net. Jak wygląda tworzenie stron oraz sklepów internetowych dla klienta, używając szablonów kupionych właśnie na t***t? Czy kupując szablon na licencji REGULAR LICENSE, mam prawo zmodyfikować i użyć skórkę do finalnego produktu czyli strony internetowej dla klienta? czy wchodzi w grę wykupienie licencji besposrednio dla klienta i wystawienie faktury za samo wdrożenie strony internetowej, a nie jako stworzenie ?

Pozdrawiam.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Odpowiedź masz w warunkach licencji, wystarczy przeczytać...

właśnie to jest dosyć niejasne dla wielu, tutaj jest link do licencji:
https://themeforest.net/licenses/standard

w licencji regular mamy zakazane: Use in an end product that's sold.

poniżej natomiast mamy notkę:

Note to freelancers and creative agencies:

You may charge your client for your services to create an end product, even under the Regular License. But you can’t use one of our Standard Licenses on multiple clients or jobs.

Chyba nic nie stoi na przeszkodzie abyś do nich napisał powyższe pytania z prośbą o dokładne wyjaśnienia?

You can’t Sell the End Product, except to one client. (If you or your client want to Sell the End Product, you will need the Extended License.)

Możesz ją sprzedać klientowi.

RE: themeforest - licencja a tworzenie stron internetowych

rozumiem. orientuje się ktoś jak z licencją? kupuje szablon na klienta koncowego, czy mogę to zrobić po prostu na siebie ?

Powrót