Ta koperta parkingowa to legalna ?

• Autor wątku Autor wątku luks20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luks20

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Na parkingu przy ul. Hubala 2 w Grudziądzu ktoś wymalował sobie kopertę parkingową ( brak ewentualnej tabliczki czy też nr rej. pojazdu ). Jest to bardzo zastanawiające. Wiem, że większość mieszkańców w tym rejonie ma notarialną własność mieszkań i części gruntów, ale czy to uprawnia do takich zachowań. Gdyby każdy tak robił, do czego by to doprowadziło. Miejsca nie mogą być "zablokowane" przy tak dużej ilości pojazdów, pod nieobecność tego "bystrego". Uważam, że tak w takim skupisku ludzi nie można robić, ponieważ robi się tym większy chaos i ogranicza ilość miejsc postojowych. Czy ktoś więcej wie w tej sprawie i mógłby mnie oświecić ? Dziękuję. Teoretycznie idąc tokiem myślenia tego kogoś mógłbym zrobić tak samo, ale absolutnie nie jest to zgodne z moim rozumowaniem. Nie jestem samolubem.

Ależ już Ci odpowiedziałam na forum gazety pomorskiej, że jeśli to prywatny parking, to właściciel może namalować na nim smoka. Zajęcie tej koperty nie będzie karane np. mandatem, ale właściciel parkingu może Ci nawet (w pewnych przypadkach) odholować pojazd. No chyba, że będzie to koperta ze znakiem dla osoby niepełnosprawnej. Jeśli parking jest prywatnym gruntem to nie jest drogą publiczną, ale jeśli będą na nim znaki drogowe, to kierowca jest zobowiązany do ich przestrzegania.
Samolubstwo, chaos i organicznie miejsc postojowych nie mają tu nic do rzeczy.
Odpowiedź na Twoje pytanie czy jest legalna -jeśli masz na myśli czy nie lamie prawa brzmi- jest legalna.:mad:

Powrót