target powodem do zwolnienia pracy Anglia

• Autor wątku Autor wątku wolfman666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wolfman666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam.
Pracuje na magazynie w Anglii na kontrakcie od roku. 2 miesiace temu firma zrobila mi uprawnienia na wozki widlowe- trucki (7,5 tona) i mi zmienili stanowisko pracy na kierowce tych ww. wózków. Natomiast mam problem z wyrobieniem normy, ktora wg mnie jest zawyzona i nie adekwatna do bezpieczenstwa pracy.
Tam gdzie sie poruszam z tych alejek korzystaja tez ludzie. Poza tym w kazdym trucku jest cos zepsute. Oczywiscie mozna z nich korzystać ale na przyslowiowe przymkniecie oka. Oczywiscie podsunąłem moje argumenty osobie przełożonej. Ale ją interesują tylko liczby i % targetu oraz to co ja mam zrobić żeby podnieść tą produktywność. I powiedziała mi że nastepnym razem będę miał wpis do akt, 3 pisma i że na tym się kończy co miała na myśli proces dyscyplinarny.
Czy w UK można zwolnić z pracy pracownika kontraktowego za niską produktywność?? Czy jest coś takiego w kodeksie pracy ??
Z gory dziekuje za pomoc

Tak, mozna. Natomiast ty jako osoba wykwalifikowana , powinienes sporzadzic pisemny raport na temat bezpieczenstwa pracy .

Powrót