Taryfa prądu a prowadzenie działalnosci gospodarczej w domu

• Autor wątku Autor wątku Fylyps2000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fylyps2000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam, planuje założyć DG (sprzedaż na allegro) i czy w związku z tym musze zmieniać taryfę na C11 nawet przy tak niewielkim zużyciu prądu? Dodam, że sprzedaż będzie wyłącznie przez Internet, nie będę na miejscu prowadził sprzedaży ani przyjmował klientów. Zmiana licznika dla całego domu raczej nie wchodzi w grę ze względu na dużo wyższe ceny prądu. Założenie licznika firmowego w jednym z pomieszczeń w domu wolałbym uniknąć. Czy będę zmuszony do zmiany taryfy?

PS: Czytałem na Internecie że prowadząc DG w domu i sprzedając wyłącznie przez Internet nie trzeba zmieniać taryfy gdyż nie przyjmujemy klientów na miejscu. Jest to prawda?

Nie musisz. Skąd w ogóle taki pomysł? :wow:

No sam tego nie wymyśliłem :D

A tak poważnie to czytałem, że przy założeniu DG na adres domowy także trzeba zmienić taryfę na firmową. (wiadomo, że jakbym miał lokal wynajęty to prąd firmowy to normalka ale co do domu nie byłem pewien). Ogólnie chodzi mi o to żebym nie miał (ani ja ani domownicy) problemu np. z dostawcą prądu, że prowadzę DG w domu a taryfa domowa a nie firmowa.

Jesteś pewien, że nie musze nic zmieniać w temacie taryfy? Bo już się przymierzałem do wykupienia wirtualnego adresu za 50zł/mies

Napiszę Ci bez ogródek. Przeczytałem na płocie "dupa", chciałem pogłaskać i drzazga mi weszła.

Hahaha :D :cool:

Czyli masz w tym temacie jakieś doświadczenie i mam rozumieć, że nic nie musze zmieniać?

Powrót