Tax credit zmiana pracodawcy

• Autor wątku Autor wątku jacek36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacek36

Witam Panstwa ,mam problem nie poinformowalem biura tax creditu o zmianie pracodawcya zmienilem pracodawce prawie 4 lata temu,nie dawno stracilem prace i bede musial wykonac telefon do tco,no i wszystko wyjdzie ,szczerze mowiac to dowiedzilalem sie o tym dopiero nie dawno-czy groza za to jakie kary?Czy Ktos z Panstwa ma jakies doswiadczenia w tych sprawach?

Nie mam indentycznych doswiadczen ale kiedy nie doslalam jakiegos druczku to od razu wstrzymali wyplacanie,po telefonie oczywiscie wszystko bylo w porzadku.Ale w twoim przypadku to moga ci nawet kazac zwrocic cala kwote bo zatailes informacje a przy kazdym odnawianiu tax-u masz napisane zeby powiadomic ich o kazdej zmianie czy to dotyczy pracy czy twojej osobistej sytuacji.Dodam ze np. po 2 latach kazali mi zaplacic sume ktora nadplacili.

To jest tylko zmiana pracodawcy, chodzi o rozliczenie i podawanie dokladnych rocznych zarobkow z P-60,jak Ci sie pierwszy raz noga powinela do mysle ze nie bedzie tak zle

na tax credit nie ma wpywu pracodawca u ktorego pracujesz ale kwoty ktore zarabiasz ....jesli stracilas prace ...tax credit ci nie przysluguje

Przysluguje jeszcze przez 4 tyg jest to current four week run-on. Zmiana pracodawcy nie ma wplywu - wplyw ma natomiast to czy w tamtym czasie podlegalo sie jeszcze odnowieniu WRS czy juz nie.

Powrót