Tax self- employment

• Autor wątku Autor wątku Gandzia86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gandzia86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
jestem samozatrudniona od stycznia tego roku i bede pierwszy raz rozliczala sie w uk, co mam nadzieje nie jest bardziej skomplikowane niz podatki w pl:P czy bylby ktos na tyle uprzejmy by pomoc mi przez to przebrnac. nie chce zatrudniac nikogo tylko nauczyc sie wszystkiego sama (na pozniejsze lata) by wiedziec co dzieje sie z moimi pieniazkami:D
nie wiem od czego zaczac, jak liczyc, jakich dokumentow uzywac i jak wyglada calej rozliczenie i rok rozliczeniowy w uk:rolleyes:
moze znajdzie sie ktos kto chce przekazac troszke swojej wiedzy:) by ciekawska osoba, taka jak ja mogla poradzic sobie z podatkiem w uk.
czekam na jakikolwiek odzew:)

Gandzia86 napisał:
jestem samozatrudniona od stycznia tego roku i bede pierwszy raz rozliczala sie w uk, co mam nadzieje nie jest bardziej skomplikowane niz podatki w pl:P czy bylby ktos na tyle uprzejmy by pomoc mi przez to przebrnac. nie chce zatrudniac nikogo tylko nauczyc sie wszystkiego sama (na pozniejsze lata) by wiedziec co dzieje sie z moimi pieniazkami:D
no to powodzenia...jak chcesz a darmo pogadaj wujkiem google......
nie wiem od czego zaczac, jak liczyc, jakich dokumentow uzywac i jak wyglada calej rozliczenie i rok rozliczeniowy w uk:rolleyes:
moze znajdzie sie ktos kto chce przekazac troszke swojej wiedzy:) by ciekawska osoba, taka jak ja mogla poradzic sobie z podatkiem w uk.
czekam na jakikolwiek odzew:)
jak by nie bylo to wyludzenie wiedzy......nie chcesz placic ......szukaj w necie jest wszytko......ale zeby tak pojsc na latwizne

na pocieszenie ....masz jeszcze troche czasu na rozliczenie..prawie 2 miesiace w formie papierowej a troszke wiecej czasu on line ...ale tam troche puapek

jezeli nie chcesz pomoc to nie pisz!!
nie masz gdzie odreagowac swojego chamstwa??
wszedzie sa porady i tego tez ja szukam...
wymuszenie wiedzy?? braaaaaaak slow.

Gandzia86 napisał:
wszedzie sa porady i tego tez ja szukam...
porada - to odpwiedz na konkretne pytanie ....i jak by poczytala takich udzielam , na tym i innych forach...ale ty nie chcesz porady .....to co ty chcesz to przekazanie za darmo wiedzy wieloletniego ksiegowego czyli wyludzenie ..trzeba to nazwac odpowiednimi slowami

a ta wiedza tu kosztuje od 20 funtow .......a w bardziej zaawansowanych przypadkach 100 funtow za godzine w gore

chcesz porady prosze -odpowiedz na jedne z twoich pytan - rok podatkowy zaczyna sie od kwietnia do kwietnia......nota bene bez problemu mozna to zanlezc w necie .....i na wiekszosc pytan ktorych odpowiedzi szukasz .....ale trzebaby troche pracy wlozyc .....

Powrót