tele 2 casus finanse

• Autor wątku Autor wątku stasio198
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stasio198

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
Pod koniec 2004 roku w grudniu zmarł mój krewny. Wczoraj otrzymałem zawiadomienie z casus finanse trigon profit niestandaryzowany sekuratyzacyjny fundusz inwestycyjny zamknięty adresowane na mojego krewnego (który zmarł ponad 10 lat temu). W zawiadomieniu napisano, że dług z tele 2 - prawdopodobnie za usługi telefoniczne - około 280 złotych przejęła casus finanse trigon profit niestandaryzowany sekuratyzacyjny fundusz inwestycyjny zamknięty. Dodam, że tele 2 pod koniec 2008 roku przejęła netia. Około 2,5 roku temu również otrzymałem pismo z innej firmy windykacyjnej dotyczące tego zadłużenia. Nie odpowiedziałem na nie gdyż nie było adresowane do mnie tylko do mojego krewnego. Czy te zadłużenie przedawniło się, czy wobec mnie firma casus finanse może rościć zadłużenie. Zaznaczę, że dziedziczył wkład mieszkaniowy krewnego mój tata, który mieszka za granicą. Ten wkład przekazał mnie drogą notarialną. Czy należy tą zaległość płacić bo nawet nie wiem czego dokładnie dotyczy?

Roszczenie nawet gdyby było zasadne, jest przedawnione gdyż jak mniemam nigdy na drogę sądową nie trafiło.

Powrót